Barangolás toszkán tájakon

6 napos kirándulás Toszkána gyönyörű vidékein, érintve az összes főbb nevezetességet. Utunk során mindenki megtalálhatja a kedvére valót és számos új élménnyel gazdagodhat. Az építészeti remekek, a kultúrális kincsek és a szemet gyönyörködtető táj ámulatba ejti az ide látogatókat.

85 410 Ft-tól
Szállástípus: hotel
Elhelyezkedés:
Étkezés: reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák
Turnusok: Fix turnusok
Program tipusa: körutak
Utazás: autóbusszal
Távolság Budapesttől: 1020km

Elhelyezés

 • 5 éjszaka Montecatini Termében 3*-os szállodában
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • fakultatív vacsora előfizethető a teljes turnusra (5 vacsora) 15.000 Ft/fő áron, szeptemberben és októberben 17.500 Ft/fő

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap:
Elutazás Budapestről a Hősök teréről reggel 5.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Firenze környékén az esti órákban.

 

2. nap: 
Reggeli után utazás Toszkána fővárosába, és egyben kulturális központjába,Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre. 

 

3. nap:  Ennek a napnak a programja időpontonként változik.

Áprilisban, szeptemberben és októberben:

Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, "A Tirrén-tenger gyöngyszemére", mely a toszkán szigetcsoport legnagyobb szigete. Elutazás Piombino kikötőjébe, innen hajózunk Portoferraioba. Séta a kikötőváros festői utcácskáin, majd a Napóleon villa megtekintése  következik. Innen utazás Napoleon nyári rezidenciájához és Porto Azzurroba, az etruszk ásványbányába, ahová kisvonattal jutunk le. Rövid szabadidő után hajózunk vissza a szárazföldre. Az esti órákban egy tipikus helyi "fattoria"-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

 

Májusban, júniusban, júliusban és augusztusban:

Reggeli után az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot, a Cinque Terrét keressük fel, mely öt, tengeröböl által körbezárt települést rejt. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvakat hajóúton fedezzük fel, a hajóút során több helyen is kikötünk. A parton a „szerelmesek útján" végigsétálva nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. Az esti órákban egy tipikus helyi "fattoria"-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

 

4. nap:  
Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először SienabaEurópa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm és Keresztelőkápolna. Délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok városába", ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Végül rövid látogatás az alabástrom művészetéről híressé vált etruszk alapítású Volterrában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 

 

5. nap:  
Szabadidő Montecatini Termeben vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség  toszkána  legszebb városaiba.  Elsőként utazás Pisa-ba, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető Ferde Torony, majd látogatás Torre del Lagoban. Lehetőség a Puccini Villa megtekintésére. Délután a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Anfiteatro – San Frediano templom. A késő délutáni órákban a Lucca környéki legszebb toszkán villák közül megtekinthetik a Villa Torrigiani romantikus épületét, majd az esti órákban visszautazunk Montecatinibe.

 

6. nap:  
Hazautazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

 

 

Fakultatív kirándulás: 

 • Pisa-Lucca-Torre del Lago-Villa Torrigiani kirándulás: 40 Euro/fő + belépőjegyek (min. 20 fő esetén indul)

 

Várható költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 2.400 Ft/fő
Firenze, Uffizi képtár: kb. 28 Euro/ fő
Firenze, Sta. Croce templom: kb. 4 Euro/ fő
Firenze, vonatjegy kb. 10 Euro/fő
Puccini Villa: kb. 6 Euro/fő
Pisa Ferde Torony: kb. 17 Euro/ fő (a feljutás lehetősége a helyszínen derül ki, a torony szabad kapacitásának függvénye)
Pisa, Dóm és Keresztelőkápolna: kb. 7 Euro/fő
Siena Dóm: kb. 5 Euro/ fő
Elba hajójegy: kb. 30 Euro/ fő
Elba Napóleon villák: kb. 13 Euro/fő
„fattoria" látogatás: kb. 12 Euro/fő
Cinque Terre hajókirándulás: kb.35 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Pisa-Lucca-Torre del Lago kirándulás: 40 Euro/fő + belépőjegyek

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Idegenforgalmi adó:
1,6 Euro/fő/éj

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Akciók

!!!!ŐSZI SZÜNETI AKCIÓ!!!!

 

Október 29. - 6 nap, 5 éjszaka autóbusszal

84.900 Ft helyett 79.000 Ft/fő

*szeptember 30-ig történő foglalás esetén érvényes

Árak

Az ár tartalmazza:
 • 5 éj szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát (helyszínen fizetendő)
 • fakultatív vacsorát, amely előfizethető a teljes turnusra (5 vacsora) 15.000 Ft/fő áron - irodánkban fizetendő!
 • idegenforgalmi adót: 1,6 Euro/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • egyágyas felárat: 23.000 Ft
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5%-a

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.