Barangolás toszkán tájakon

6 napos kirándulás Toszkána gyönyörű vidékein, érintve az összes főbb nevezetességet. Utunk során mindenki megtalálhatja a kedvére valót és számos új élménnyel gazdagodhat. Az építészeti remekek, a kultúrális kincsek és a szemet gyönyörködtető táj ámulatba ejti az ide látogatókat.

89 910 Ft-tól
Szállástípus: hotel
Elhelyezkedés:
Étkezés: reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák
Turnusok: 5 vagy 6 éjszakás
Program tipusa: körutak
Utazás: autóbusszal
Távolság Budapesttől: 1020km

Elhelyezés

 • 5 éjszaka Firenze környékén 3*-os szállodában
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • fakultatív vacsora előfizethető a teljes turnusra: 21.000 Ft/fő a 6 napos program esetén, 25.200 Ft/fő a 7 napos program esetén

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

Utazás

 • autóbusszal Bp-i indulással

Program

1. nap:
Elutazás Budapestről a Hősök teréről reggel 5.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Firenze környékén az esti órákban.

 

2. nap: 
Reggeli után utazás Toszkána fővárosába (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre. Az esti órákban egy tipikus helyi "fattoria"-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket. 

 

3. nap:  Ennek a napnak a programja időpontonként változik.

Márcusban és októberben:

Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, "A Tirrén-tenger gyöngyszemére", mely a toszkán szigetcsoport legnagyobb szigete. Elutazás Piombino kikötőjébe, innen hajózunk Portoferraioba. Utunk elsőként Porto Azzurroba, az egykori halászfaluba vezet. Itt egy „látványbányát” tekinthetünk meg, ahol egy kisvonatról megismerkedünk az elba-szigeti ásványbányászat történetével és az itt fellelhető ásványokkal. Ezt követően szabadidő és ebédelési lehetőség a kisvárosban. Innen utazás Napoleon nyári rezidenciájához. Délután visszautazunk a sziget fővárosába, Portoferraio-ba. Rövid séta a kikötőváros festői utcácskáin. Késő délután hajózunk vissza a szárazföldre. Visszautazás a szálláshelyre.

Áprilisban, májusban, júniusban, júliusban, augusztusban és szeptemberben:

Reggeli után az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot, a Cinque Terrét keressük fel, mely öt, tengeröböl által körbezárt települést rejt. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvakat hajóúton fedezzük fel, a hajóút során több helyen is kikötünk és sokszor nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk.. A hajóból láthatjuk a „szerelmesek útját" is. Visszautazás a szálláshelyre.

 

4. nap:  
Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok városába", ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Végül rövid látogatás az alabástrom művészetéről híressé vált etruszk alapítású Volterrában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 

 

5. nap:  Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Toszkána legszebb városaiba.

Elsőként Carrara-ba utazunk. A carrara-i márvány története egészen az etruszk időkig nyúlik vissza. Találtak olyan leleteket, melyek azt bizonyítják, hogy már i.e. II. században készültek tárgyak a „fehér arany”-nak nevezett kőből. Itt egy működő márványbányát látogatunk meg, ahová terepjárókkal jutunk fel, majd következik a bánya megtekintése. Megtudhatjuk, hogy hogyan is hozzák létre ezeket a bányákat, hogyan történik a fejtés, mire kell odafigyelniük. Napunk következő állomása Pisa lesz, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető, Ferde Torony. Délután a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Anfiteatro – San Frediano templom. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

 

6. nap:  
Hazautazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

 

A 7 napos utaknál a plusz nap programja:

Reggeli a szállodában, majd utazás Tirreniába, a toszkán tengerpartra. Strandolási, pihenési lehetőség. Délután látogatás Livornoban. A város felfedezése egyénileg vagy részvételi lehetőség egy 1 órás hajókázáson. A hajókázás során olyan érdekességeket láthatunk, mint a Régi és Új Erőd, a Velencei negyed és a Piac. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

 

Fakultatív kirándulás: 

 • Pisa-Lucca-Torre del Lago-Villa Torrigiani kirándulás: 40 Euro/fő + belépőjegyek (min. 20 fő esetén indul)

 

Várható költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 2.500 Ft/fő 6 napos program esetén, 2.900 Ft/fő 7 napos program esetén
Firenze, Uffizi képtár: kb. 30 Euro/ fő
Firenze, Sta. Croce templom: kb. 7 Euro/ fő
Firenze, vonatjegy kb. 12 Euro/fő
Pisa Ferde Torony: kb. 19 Euro/ fő (a feljutás lehetősége a helyszínen derül ki, a torony szabad kapacitásának függvénye)
Pisa, Dóm és Keresztelőkápolna: kb. 7 Euro/fő
Pisa transzferbusz: kb. 2 Euro/fő
Siena Dóm: kb. 10 Euro/ fő
Elba ásványbánya: kb. 8 Euro/ fő
Elba hajójegy: kb. 35 Euro/ fő
Elba Napóleon villák: kb. 13 Euro/fő
Carrara márványbánya: kb. 15 Euro/fő
„fattoria" látogatás: kb. 12 Euro/fő
Cinque Terre hajókirándulás: kb.35 Euro/fő
Tirrenia 2 nyugágy és napernyő (csak a 7 napos programnál): kb 20 Euro/nap
Livorno hajókázás (csak a 7 napos programnál: kb 12 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Pisa-Lucca-Torre del Lago kirándulás: 40 Euro/fő + belépőjegyek

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Idegenforgalmi adó: 2 Euro/fő/éj

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

Időpontok:
2019. április 17-22. Húsvét / Cinque Terre
2019. április 30-május 5. Cinque Terre
2019. május 14-19. Citrom fesztivál Monterosso / Cinque Terre
2019. június 5-10. Pünkösd / Cinque Terre
2019. június 25-30. Cinque Terre
2019. július 9-14. Cinque Terre
2019. július 15-21. 7 napos / Cinque Terre
2019. július 30-augusztus 4. Cinque Terre
2019. augusztus 14-20. 7 napos / Cinque Terre
2019. szeptember 3-8. Cinque Terre
2019. szeptember 10-15. Cinque Terre
2019. szeptember 17-22. Cinque Terre
2019. szeptember 24-29. Cinque Terre
2019. október 22-27. Elba sziget
2019. október 29-november 3. Elba sziget

Árak

Az ár tartalmazza:
 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
 • megadott programokat
Az ár nem tartalmazza:
 • VOX készülék árát
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát (helyszínen fizetendő)
 • fakultatív vacsorát, mely igény esetén irodánkban fizetendő!
 • idegenforgalmi adót
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5%-a

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.