Kirándulás Svájcban olasz, német és francia kitérőkkel

Haraphatóan tiszta levegő, pontos órák és hihetetlenül finom csokik: ha csak ennyit tudunk Svájcról, már akkor is megéri ellátogatni a havas hegycsúcsok és gleccserek ölelésében fekvő, barátságos kis országba. De ha már itt vagyunk, két sajtkóstolás között feltétlenül szakítsunk időt Luzern fedett fahídjaira és Genf látványos virágórájára is!

204 900 Ft-tól
Szállástípus: hotel
Elhelyezkedés:
Étkezés: reggeli
Szobatípusok: 2-3 fős szoba
Turnusok: fix turnusok, 5 éjszaka
Program tipusa: körutak
Utazás: autóbusszal / repülővel
Egyéb: min. létszám 35 fő

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2-3 fős szobában

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • autóbusszal
 • vagy odaúton a WizzAir, visszaúton az Easyjet járatával. Repülővel utazó utasaink a 2. napon csatlakoznak a csoporthz és a 6. napon válnak el.
 • Repülőjegy felár illetékkel (a katalógus készítésekor érvényes árak): júniusban 42 000 Ft/fő. agusztusban 48 000 Ft/fő.
 • A feladható csomagok díjtételeiről érdeklődjön munkatársainknál!

Program

1.nap Budapest-Lago Maggiore
Indulás reggel Budapestről Szlovénián át Észak-Olaszországba. Rövid pihenők után estefelé érkezünk a nevezetes tóhoz, a Lago Maggiore partjára. Szállás.


2.nap Milánó-Zermatt

A közeli milánói repülőtéren felvesszük a repülővel érkező utasokat, majd a Simplon hágó szépséges hegyi útján jutunk Itáliából Svájcba. Zermatt és környéke az egész Alpok leglátványosabb vidéke. A pazar panorámáról és a tiszta alpesi levegőről nevezetes kisvárosban csak elektromos járművek közlekedhetnek. Täsch faluban mi is vonatra szállunk és így tesszük meg a bő tízperces utat a nagyvilági üdülőhelyig. Szabadidő Zermattban, a méltóságteljes piramisként 4478 méterre magasodó Matternhorn lábánál. Tiszta időben javasolt fogaskerekűvel felmenni a Gornergratra, ahol valami egészen fantasztikus látvány tárul a szemünk elé, az Alpok négyezres csúcsi közül több mint két tucat látható körös-körül, a monumentális hegyek és gleccserek szinte karnyújtásnyira vannak tőlünk. A fogaskerekű 33 perc alatt kapaszkodik fel 3089 méterre. A Rhône völgyében utazunk tovább nyugat felé az égbe nyúló hegyek között, míg elérjük a páratlan szépségű Genfi tavat. Szállásunk két éjszakára a tó francia oldalán lesz. 


3.nap Montreux - Genf

A reggelit követően szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a tó körül.
Elsőként Montreux városát keressük fel, amely még az igazán gazdag Svájcon belül is a fényűző és előkelő világ jelképe, de zenei élete is jelentős. A közelben található Chillon vizi vára, amit mi is végigjárunk (a belépőt a kirándulás ára tartalmazza). Ezután utazunk Genfbe, a „kálvinista Rómába”. Francia Svájc szíve és a nemzetközi politika egyik központja éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Városnéző sétánkon ismerkedünk a tóparti sétányokkal, a svájci óraipart is szimbolizáló híres világórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. A nap megkoronázása az UNESCO Világörökség részét képező Yvoire, ami egy kis mesevárosnak tűnik.


4.nap Gruyéres
Első megállónk Gruyères, ahol bepillanthatunk a világhírű sajt gyártási folyamatába.

Természetesen felkeressük a méltán nevezetes várat is, majd a Cailler csoki gyárat látogatjuk meg. A főváros Bern központja szintén a világörökség része. Macskaköves utcái, díszes ivó kútjai, pompás épületei és toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt. A két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenben, ha az időjárás is úgy akarja, a Jungfrau és négyezer méteres társainak látványa igazi élmény, és megéri a rövid megállót. Ezután jutunk szálláshelyünkre, egy tipikus svájci településre.a.


5.nap Aareschkucht
Reggeli után következik a természet csodája, az Aareschlucht.
Az ország közepének meghatározó folyója itt még alig több mint egy patak, de hihetetlen erejét már megmutatja. A sziklák közötti szűk kanyonban zúgva, zubogva, robogva, rohanva tör utat magának a víz, és néhány száz méteren mi is követjük az útját. Luzern a festői Vierwaldstatti -tó észak-nyugati végénél található a PIlatus és a Rigi hegyek ölelésében. Gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal és Luzern fahídjaival, a város jelképével. Nyugat-Európa meghatározó folyójával, a Rajnával egy bájos kisvárosban, Stein am Rhein-ban találkozunk először. Innen néhány kilométerre van kontinensünk legnagyobb vízesése Schaffhausen mellett. A dübörgő zuhatagot jó idő esetén hajóval is megközelítjük. Az éjszakát a Bodeni-tó közelében töltjük.ra.


6.nap Titisee - Colmar - Mulhouse
Utazás a Fekete-erdőn keresztül, pihenővel a vadregényes tónál, a Titisee-nél.
Újra átlépjük a Rajnát és Elzász emblematikus városába, Colmarba érkezünk. Az ámulatba ejtő francia városban séta és szabadidő, majd Mulhouse-ban búcsú a repülős utasoktól, akik innét már hazautaznak. A végig buszos utasok németajkú Svájc második legnagyobb városában, Baselben tesznek városnéző sétát, majd visszautaznak a szálláshelyre.

 

7.nap Bodeni-tó - Budapest
Hazautazás a Bodeni-tó mentén, majd autópályán rövid megállókkal. 

 A Gornergrat az örök hó birodalma, a hőmérséklet nyáron, napsütésben is ritkán megy + 12 C fölé.

 

Fokozottan felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Svájcban a fizetőeszköz a svájci frank, a belépőket, ételt, italt, ajándéktárgyakat ebben kell fizetni. Egyéb fizetőeszközök, euró, dollár váltása nem mindig zökkenőmentes.

 

A programok időrendben felcserélődhetnek!

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • kirándulás a Genfi tó körül (min. 20 fő): 7900 Ft/fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: kb. 160 CHF/fő (kb 140 EUR/fő)
 • Idegenforgalmi adók: kb. 6 EUR/fő, helyszínen fizetendő

ÁrakLejárt: 2019. augusztus 16.!!!

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • utazást autóbusszal
 • reggelis ellátást
 • idegenvezetést
 • megadott programokat

Az ár nem tartalmazza

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • repülős utazás esetén a repülővel kapcsolatos illetékeket
 • fakultatív programokat és belépőket
 • idegenforgalmi adót
 • egyágyas felárat - turnusonként változó, érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1.5 %-a

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.