Portugália és Andalúzia- Két országon átívelő kulturális program

Portugáliát az enyhe éghajlat, az évente 3000 napsütéses órák száma, az egyedülálló kulturális örökség, a változatos, festői tájak teszik egész évben ideális úti céllá. A délkeleti hagyományok és a modernitás kiegyensúlyozott ötvözete, a pompás konyha, a melegszívű helyiek miatt szívünkbe fogjuk zárni ezt a csodás vidéket. Spanyolországban a nemes tradíciók és a mai világ vívmányai, a pezsgő városok, a nyugodt kis horgászfalvak, a tenger és a hegyek vonulatainak elképesztő szépsége elvarázsolja az ide utazókat. Malaga, Sevilla, Córdoba és Granada kulturális és természeti kincsei, a flamenco tüzes ritmusa és a paella zamatos íze mind-mind arra várnak, hogy saját magunk is megcsodálhassuk és megtapasztalhassuk őket.

179 990 Ft-tól
Szállástípus: hotel
Elhelyezkedés:
Étkezés: reggeli / vacsora befizethető
Program tipusa: körutak
Utazás: repülővel

Fontos tudnivalók

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges!


A programok a részvételi díjban benne foglaltatnak, ezen kívül fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatást ezekről a helyszínen kaphatnak.

FAKULATÍV kirándulások: Fatima, Sintra, Cascais, és Estoril

Elhelyezés

 • 4 csillagos szállodában
 • 2 fős szobában

Étkezés

reggelis ellátás

 • vacsora befizethető

Utazás

 • repülőgéppel

Program

1.      NAP Repülés Portugáliába

Repülés Lisszabonba a bécsi reptérről. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás 3 éjszakára Lisszabon környékén, Costa da Caparica, Hotel Ever Caparica ****

2.      NAP Lisszabon

Az Atlanti-óceán partján, a Tejo-folyó torkolatánál fekvő legnagyobb portugál város, Lisszabona második legrégibb európai főváros Athén után. Olyan nagy felfedezők otthonát jelentette egykor, mint Magellán, és Tengerész Henrik herceg. Semmihez sem fogható látvány a naplemente ott, ahol Európa véget ér, és az óceán hullámai egy új világ felé futnak. A 12. századi katedrális különböző építészeti stílusokat képvisel. A Castelo São Jorge, azaz Szent György vár a város feletti dombról vigyázza a tájat. Az Alfama-nak, a nyüzsgő, fiatalos energiákkal teli Lisszabon legrégebbi negyedének középkori utcái, fehérre festett házai, kis terei ódivatú bájt kölcsönöznek. A Belém-torony történelemi idők tanúja volt: itt szálltak hajóra ismeretlen vizek felé, a világ meghódítására készülő nagy felfedezők, mint Magellán és Vasco de Gama. Megállunk a Felfedezések emlékművénél, és felkeressük a Szent Jeromos kolostort. Busztranszfer az Expo ’98 helyszínén át. Este használja ki az alkalmat, hogy egy bárban a hagyományos fado dalokat hallgathassa (FAKULTATÍV).

 

3.      NAP Lisszabon –FAKULTATÍV: Sintra, Cascais, Estoril

Amennyiben szeretné kiélvezni a hotel és a környék nyújtotta lehetőségeket, ezen a napon megteheti szabadprogram keretében.FAKULATÍV: Felkeressük a következő híres zarándokhelyeket:Sintra, Cascais, és Estoril.

 

4.      NAP Lisszabon - Sevilla

Reggeli után utazás az andalúz régió fővárosába, Sevillába. Érkezés után szabadidő, ebédelési lehetőség (az ár nem tartalmazza).  Spanyolország negyedik legnagyobb városa a Sierra Morena – hegy lábánál fekszik, és a Guadalquivir– folyó kanyarog végig rajta. A mór stílusú házak, a hangulatos sikátorok, a buján zöldellő kertek teszik a várost az egyik legkedveltebb turista célponttá. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a gyönyörű, hatalmas, 16. századi gótikus katedrális(belépti díj az árban), a Mór Palota, a gazdagság, a kifinomultság megannyi jelével, az 1200-as években, a folyóparton épült Torre del Oro, az Aranytorony. Transzfer a hotelbe. Szállás Hotel Abades Benacazon **** Sevilla.

 

5.      NAP Sevilla - Granada

A bőséges reggeli után Granada felé indulunk. A három dombon fekvő, korábbi mór főváros Spanyolország egyik ékessége. Az elbűvölő szépségű Alhambra palotaegyüttes-erőd egy teraszos dombról őrzi a vidéket, és 1984. óta számít az UNESCO – Világörökség részének. A mesébe illő park, a káprázatos tornyok, lenyűgöző boltívek, oszlopdíszek, kapuk ámulatba ejtenek minket. (A belépti díjat az ár tartalmazza). A látogatás során elegendő idő kínálkozik a nevezetesség bebarangolására. Transzfer a hotelbe. Szállás Hotel Abades Nevada Palace **** Granada

 

6.      NAP Granada – Malaga – Córdoba

Reggeli után Malaga-t látogatjuk meg.  Buszos városnézés során feltárulnak előttünk a Földközi-tenger partján található ragyogó kikötőváros titkai. A La Manquita-katedrális  impozáns mérete mellett a neve is megragadja a látogatókat: egykezű hölgyet jelent, mely arra utal, hogy a tervezett kettő helyett egy tornya épült meg. A Malaga szívében magasodó Teatro Romanorólérdemes tudni, hogy magát az amfiteátrumot a 3. század óta nem használták, és a mórok a köveket saját erődjük, az Alcazaba megépítésére használták. Itt múzeum is működik, és a kert, és a kilátás magával ragadó. A Gibralfaro-vár a magasból tekint le a városra, ahonnan végigpásztázhatjuk Malaga-t, a kikötőt, és a kéken csillámló tengert is.  Vásárlási-és ebédelési lehetőség. Folytatjuk utunkat Córdoba régióba. Szállás Hotel MS Fuente Las Piedras **** Cabra, Córdoba

 

7.      NAP Cordóba-Lisszabon

Reggeli után Andalúzia következő gyöngyszemét, harmadik legnagyobb városát, az arab múltat őrző Córdobát ismerhetjük meg. A Mezquita, azaz córdobai nagymecset az iszlám építészet egyik kimagasló példája, de egyediségét az is fokozza, hogy gótikus katedrálist hoztak létre területén. (Belépti díjat az ár tartalmazza).  Lesz idő a hely misztikus hangulatának kiélvezésére, a briliáns építészeti megoldások megcsodálására. A jó állapotban megőrzött római híd a Guadalquivir folyó felett ível át. A város vonzerejét a sok bájos terasz, az ezerszínű virágokkal ékesített udvarok is fokozzák. Szabadidő. Folytatjuk utunkat Lisszabonba. Szállás Lisszabon környékén.

 

8. NAP  Hazautazás

A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre.

 

 

A fakultatív programok megvásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében, melyek a következőek:

 • Sintra & Fatima & Cascais Estoril: 65€/fő
 • Fado Show: 25€/fő
 • Flamenco Show in Granada: 35€/fő

 

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

 

min.létszám: 30 fő

 

 

Akciók

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

ÁrakLejárt: 2016. október 09.!!!

Az ár tartalmazza

 • A repülőjegyet oda-vissza, neves légitársasággal.
 • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat. Feladott poggyász: 23 kg/fő, kézipoggyász: 8 kg/fő, repülőtéri check-in.
 • Transzfereket. A  repülőtéren várja Önöket idegenvezetőnk, aki a résztvevőket elkíséri a szállodába, az elutazás napján pedig a szállodából a repülőtérre.
 • Érdekes kirándulóprogramokat modern panorámabuszokkal:  Sevilla, Granada, Malaga, Córdoba, Lisszabon.
 • Vendégeink minőségi, négycsillagos  hotelekben kapnak elhelyezést.
 • Magyar nyelvű idegenvezetést.
 • Reggelis ellátást

Az ár nem tartalmazza

 • Foglalási díjat 2.900 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Repülőtéri illetéket: 48.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Egyágyas szoba felárat (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 6990 Ft/fő/éj - irodánkban fizetendő
 • Vacsorát: 42.280 Ft/fő/hét áron irodánkban befizethető
 • Baleset-betegség-és poggyászbiztosítást, melyet irodánkban köthet KEDVEZŐ áron!
 • Útlemondási biztosítást: 4.050 Ft/fő - Csak megrendeléskor köthető, utólagos megkötésre nincs mód.

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.