Krakkó-Zakopane-Wieliczka-Auschwitz

Ismerje meg lengyel barátaink tájait! Utunk során ellátogatunk Krakkó gyönyörű városába, eltöltünk egy kellemes napot Zakopaneban, "Lengyelország téli fővárosában", megcsodáljuk a Wieliczkai sóbányát, és ellátogatunk milliók mártíromságának a színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba.

49 900 Ft-tól
Szállástípus: hotel
Elhelyezkedés:
Étkezés: reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok: 2 fős szoba
Turnusok: 2017.08.17-20, 10.21-24 - 3 éj
Program tipusa: körutak
Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 3*-os hotelben

Étkezés

 • Reggelis ellátás
 • Vacsora felár ellenében befizethető: 12.000 Ft/fő

Utazás

 • Autóbusszal

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz 06:00
 • Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06:40

Program

1. nap Budapest-Krakkó
Elutazás Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban. A mai napig úgy tartják, hogy Krakkó a legfontosabb szellemi és intellektuális központja az országnak, valamint a nemzeti öntudat helyszíne.  Séta az Óvárosban és Európa egyik legnagyobb középkori Főtéren. A Mária templom megtekintése a felbecsülhetetlen értékű 5 szárnyú gótikus faragott oltárral. A rideg külsejű gótikus templom belseje igen gazdagon díszített, a gótikus szobrászat legremekebb műveit vonultatja fel. A Főtér közepén áll Lengyelország legrégebbi kereskedőháza, a Posztóház, melyben krakkói emléktárgyakat és népművészeti cikkeket lehet vásárolni. A Főtérről induló vagy az őt körülvevő kis utcákon szinte minden megtalálható, ami a város egyedi és megismételhetetlen hangulatát adja. Elsősorban az építészet értékes műemlékeit találjuk itt - szentélyeket, kolostorokat, kastélyokat, polgárházakat, egyetemi épületeket. A Főtértől nem messze található az 1364-ben alapított Jagelló Tudományegyetem és annak legrégebbi épülete, a Collegium Maius. Az egyetemet és az Óvárost a régi várfalak helyén ültetett platánokból álló, számos emlékművel és kerti szoborral teli park övezi. Este szállásfoglalás.

2. nap Wieliczkai sóbánya

Reggeli után kirándulás a Wieliczkai sóbányába (7.500 Ft/fő). A sóbánya szerepel az UNESCO Világörökségek listáján, és a világ egyik legrégibb, a XIII. század óta megszakítás nélkül működő bányaüzeme. A Sóbánya kora több mint 800 év, a folyosók hossza több, mint 300 km. A földalatti turista útvonal sófolyosókon, sótermeken, egyedi sószobrok mellett vezet  végig. A legvonzóbb Szt. Kinga kápolnája egységes sótömbből faragva, sócsillárokkal, sókristályokkal és szürke sószobrokkal. Délután a krakkói városnézés folgytatása. A város fölé magasodó Waweli várhegy Lengyelország szíve. A műkincsekben gazdag reneszánsz Királyi Vár és a Waweli Katedrális, a lengyel királyok koronázásának és temetkezésének székhelye, mellettük szintén számos kiváló művész és államférfi temetkezési helye - a legfontosabb nemzeti panteont alkotják. A Wawel a lengyel államiság számára különleges hely - a dicső múlt és a régi Lengyel Köztársaság nagyságának szimbóluma. A műemléki városközpontot a Wawellel együtt felvették az UNESCO Kulturális Világörökségi Listájára. A legenda szerint a város alapítója Krak fejedelem, a waweli sárkány legyőzője - a sárkány szobra a Wawel vár lábánál áll.

3. nap Auschwitz
Reggeli után fakultatív kirándulás milliók mártíromságának színhelyére, az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba. Auschwitz temető, múzeum, az emlékezet emlékműve. A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a megszállt Európa területén. A régi táborból barakkok maradtak meg és az "Arbeit macht frei" feliratú kapu. A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába: többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat. (Ár: 5.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő, helyek korlátozott számban!). Délután szabad program Krakkóban. Félpanzió esetén vacsora Krakkó belvárosában, egy hangulatos étteremben.

4. nap Zakopane-Budapest
Reggeli után utazás Zakopane-ba, "Lengyelország téli fővárosába", mely több, mint 2000 méter magas csúcsok között húzódik meg és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban. Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Hazautazás a délutáni órákban. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • kötelezően fizetendő audio-guide: 1.200 Ft/fő
 • Wieliczka fakultatív kirándulás: 7.500Ft/fő, helyszínen: 100 PLN/fő
 • Auwschwitz belépő 5 PLN/fő
 • Wawel (egyénileg, szabadigő keretében): 30 PLN
 • Mária templom: 10 PLN

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • idegenvezetést és a felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza:
 • kötelező audio guide: 1.200 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programot: Wieliczka fakultatív kirándulás: 7.500 Ft (helyszínen: 100,-PLN/fő), Auschwitz: 5.500 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • helyszínen fizetendő belépőjegyeket:  helyszínen: 90,-PLN/fő, Auwschwitz belépő 5,-PLN/fő, Wawel (egyénileg, szabadigő keretében): 30 PLN/fő, Mária templom: 10 PLN/fő
 • vacsora felárat: 12.000Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: 15.000 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • belépőket: helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a.

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.