Erdély téli arca

Kulturális kalandozás Erdélyben, melynek során felkeressük Nagyváradot, Kolozsvárt, Tordát, Tusnádfürdőt és a Szent Anna tavat. Fakultatív program keretében részt vehetünk egy lovas szánozáson és egy wellness-kikapcsolódáson is.

62 910 Ft-tól
Szállástípus: panzió
Elhelyezkedés:
Étkezés: félpanzió
Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák
Turnusok: fix turnusok, 4 éjszaka
Program tipusa: körutak
Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • 2-3 ágyas zuhanyzós, wc-s szobákban
 • 1 éjszaka Kolozsváron 3*-os szállodában, 3 éjszaka Tusnádfürdőn panzióban

Étkezés

 • félpanziós ellátást az ár tartalmazza

Utazás

autóbusszal

Program

1. nap:
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. A határátkelés után első megállónk Nagyvárad. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána autóbuszos városnézés Nagyvárad központjában. Ezután a Királyhágón át folytatjuk utunkat Kolozsvárra, ahol egy esti városnéző séta során megtekintjük a Szent Mihály templomot, a Mátyás király szoboregyüttest, majd pedig Mátyás király szülőházát. Szállásfoglalás Kolozsváron. Vacsora a szállodában.

2. nap:

Reggeli után tovább utazunk Tordára, ahol fakultatív lehetőség nyílik egy közös barangolásra a turisták által olyannyira közkedvelt tordai sóbányában. A bányalátogatást követően a székelység fővárosába, Marosvásárhelyre látogatunk. Városnéző sétánk során érintjük a Rózsák terét és a Kultúrpalotát. Ezután Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol egy esti rövid séta alkalmával a székely város nevezetességeivel ismerkedünk. Szállásfoglalás és vacsora Tusnádfürdőn.

A következő két napra pihenést vagy programokat ajánlunk. Tusnádfürdő ideális a kikapcsolódásra, pihenésre. Csodás hegyek veszik körül, szikrázóan friss a levegő. Ajánljuk a tavaly átadott wellness központ kipróbálását, ahol több úszómedence, termálmedence és egyéb wellness szolgáltatások (szaunák, sókamra, gőzkamra) nyújtanak kikapcsolódást. De pihentető az is, ha csak sétálunk, felfedezzük a környéket.

3. nap:
Reggeli után egész napos szabadprogram Tusnádfürdőn vagy szánkó program a Szent Anna tónál.
Aki velünk tart szánkózni, annak reggeli után utazás a 950 méter magasan fekvő Szent Anna- tóhoz, melynek vizét a világ egyik legtisztább vizének tartják. Itt lehetőségük adódik egy vidám szánkózásra. Az 1,7 km hosszú szánkópályán 3-4 személyes „székely szánkókkal” csúszunk le, ezután a szánkókat összekötve terepjárókkal húznak fel minket újra a pálya elejére. Aki nem szánkózik, az sétálhat, kirándulhat a Szent Anna tó környékén. (az út árában benne van az odautazás a tóhoz, szánkóbérlés és felhúzás terepjáróval külön fizetendő)
Délután felkeressük a Nyerges-tető nemzeti emlékhelyét, majd visszatérés a panzióba, vacsora.

4. nap:
Reggeli után egész napos szabadprogram Tusnádfürdőn vagy lovas szánozás.
Reggeli után látogatás a Csíki Sör Manufaktúrában. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután folytatjuk a környék megismerését. Lovas szánokra szállva körbejárjuk a csodálatos hegyekkel övezett vidéket. Közben részt veszünk szalonna és miccs sütésen. Pálinkázással és forralt borkóstolóval gyarapítjuk az élménygazdag napot. Délután hazatérés Tusnádfürdőre, majd kipróbálhatjuk a tusnádfürdői wellness fürdőt. Vacsora a panzióban.

5. nap:
Korai reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Máréfalván, ahol megismerkedünk a festett székelykapukkal. Ezután Korondra látogatunk, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik az iparművészeti remekek megvásárlására is. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Várható költségek:
Nagyvárad, Szent László Bazilika 7 RON/fő
Marosvásárhely, Kultúrpalota 12 RON/fő
Tordai sóbánya: kb. 30 RON/fő
Szánkó bérlés kb. 20 RON/nap, szánkó felhúzás 10 RON/alkalom
Tusnádfürdő, wellness központ kb. 50 RON/fő egész napos belépő; 25 RON/fő 3 órás belépő
Csíki Sör Manufaktúra látogatás kb. 30 RON/fő


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Lovas szánozás 4.900 Ft/fő (az ár tartalmazza a lovasszánozást, a szalonnát és miccset, valamint a pálinkát - helyszínen fizetendő)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • buszos utazást
 • idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza:

 • belépőjegyeket: Tordai sóbánya kb. 30 RON/fő, Tusnádfürdő wellness központ egész napos belépő kb. 50 RON/fő, 3 órás belépő kb. 25 RON/fő,
 • szánkó bérlés 20 RON/nap, szánkó felhúzás 10 RON/alkalom
 • Csíki Sör Manufaktúra látogatás kb. 30 RON/fő
 • lovas szánozás 4900 Ft/fő (az ár tartalmazza a lovasszánozást, a szalonnát és a miccset, valamint a pálinkát)
 • egyágyas felárat: 4.600 Ft/fő/éj
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1,5 %-a

 

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.