Drezda, Berlin és a Szász Svájc

5 napos utazás, mely során felfedezzük Szászország központját, Drezdát, a fővárost, Berlint, ahol megtekintjük a város legismertebb nevezetességeit, illetve kirándulást teszünk a Szász Svájcba is. Fakultatív program keretein belül meglátogathatjuk a potsdami kastélyt, illetve tehetünk egy kirándulást Pillnitz és Königstein környékén is.

62 699 Ft-tól
Szállástípus: hotel
Elhelyezkedés:
Étkezés: reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák
Turnusok: fix turnusok, 4 éjszaka
Program tipusa: körutak
Utazás: autóbusszal
Távolság Budapesttől: 1100km

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
 • 2 éjszaka Drezda környékén
 • 2 éjszaka Berlin külvárosában

Étkezés

 • a részvételi díj tartalmazza a reggelit
 • felár ellenében vacsora előfizethető a helyszínen kb. 15-16 Euro/fő/alkalom áron

Utazás

 • autóbusszal

Program

 

1. nap: 

Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Kora délután érkezés Drezdába,Szászország fővárosába, mely az európai barokk korszakában élte fénykorát. A II. világháború idején porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket ismét újjáépítették. Érkezés után rövid sétát teszünk az Óvárosban.  A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk (Frauenkirche) templomig. A II. világháború idején teljesen lerombolt hatalmas templomot néhány éve építették újjá és ma ismét az Elba menti Drezda egyik legfontosabb jelképe. Sétánk során érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t, majd megtekintjük a fejedelmi menetet ábrázoló reliéfet, mely 25 000 db különleges technikával kiégetett meisseni porcelánból készült. Este a szállások elfoglalása Drezda mellett, fakultatív vacsora.

2. nap: 

Reggeli után folytatjuk programunkat Drezdában. Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger palotában a híres drezdai Képtár, valamint a Kincstár. A szabadidő alatt egyénileg megtekinthető a porcelángyűjtemény, melyben japán, kínai de főként meisseni porcelánok láthatóak, valamint a matematika és fizika szalon, melyben különböző korszakokból származó tudományos eszközök, órák láthatóak. Szintén a szabadidő alatt látogatható a fegyvertár, ahol XVI-XVII. századi fegyverek, páncélok láthatóak.
Kora délután fakultatív kirándulás az Elba mentén Pillnitz kastélyhoz, mely Erös Àgoston egyik legszebb barokk kastélya. Festöi szőlőlejtők között, a szász bor útján, közvetlenül az Elba partján fekszik. Itt rövid séta a csodálatos barokk kastély parkjában, majd továbbutazás a „Szász Svájc" Nemzeti Parkba, ahol a Königstein erődítmény Európában az egyik legnagyobbnak tekinthető. Az erődítményről csodálatos panoráma nyílik az Elba folyó völgyére.
Aki nem vesz részt a programon, ez idő alatt szabadprogram áll rendelkezésére Drezda belvárosában. Este visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

3. nap: 

Reggeli után indulás Berlinbe, Németország fővárosába. Érkezés után buszos városnézés Berlinben, mely során kívülről megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket: Potsdam tér, Checkpoint Charlie,a híres-hírhedt határátkelő az amerikai zónába, majd Charlottenburg kastély, Kurfürstendam utca az Emlékezet templomával és a KaDeWe áruházzal,a szuper modern berlini főpályaudvar épülete, Bundestag és Reichstag épülete, Brandenburgi kapu, Unter den Linden sugárút, Alexander tér és Múzeum sziget, TV torony, berlini fal. A városnézés során látni fogjuk a Mária templomot és a berlini Dómot. Az informatív és átfogó városnézés után a szállás elfoglalása Berlin külvárosában, fakultatív vacsora.

4. nap: 

Reggeli után fakultatív kirándulás Potsdamba, ahol megtekintjük helyi vezetővel a Sanssouci kastélyt, a porosz Versailles-t, a csodálatos rokokó-ábrándot. A kastély és a park a Világörökség része. Potsdami programunk végén pedig ellátogatunk a Cecilienhof Palotába, ahol a második világháborút politikailag lezáró Potsdami konferencia zajlott 1945 nyarán.
A potsdami kirándulás után visszatérés Berlinbe, látogatás a Múzeum szigetre. Itt fakultatív múzeumlátogatási lehetőség a Pergamon Múzeumba, vagy Neues Múzeumba. Innen gyalogosan elérhető a berlini Dóm és a TV torony is, ha valaki inkább a környéken szeretné a szabad időt eltölteni. Vacsora előtt fakultatív egy órás hajókázás a Spree folyón. Hajókázás után indulás a hotelhez, fakultatív vacsora.

5. nap: 

Kora reggel hazaindulás Berlinből, útközben rövid pihenőkkel, és megállóval ameissen-i porcelánmanufaktúránál. Érkezés a késő esti órákban. 

 


Fakultatív vacsora:
kb. 15-16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 2.000 Ft/fő
Drezda, Zwinger: kb. 15 Euro/fő
Drezda, Kincstár: kb. 15 Euro/fő
Berlin, Pergamonmúzeum: kb. 15 Euro/fő
Meissen, porcelánmanufaktúra: kb. 15 Euro/fő
Hajókázás a Spree folyón: kb. 12 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Potsdam, kastélylátogatás: 15 Euro/fő + belépőjegy kb. 25 Euro/fő
Pillnitz-Königstein kirándulás: 10 Eur/fő + kb. 12 Euro/fő  belépőjegy

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Akciók

!!!!ŐSZI SZÜNETI AKCIÓ!!!!

 

Október 27. - 5 nap, 4 éjszaka autóbusszal

65.900 Ft/ fő helyett 59.000 Ft/fő*

*szeptember 30-ig történő foglalás esetén

Árak

Az ár tartalmazza:
 • 4 éj szállást
 • reggelit
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést
 
Az ár nem tartalmazza:
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát
 • fakultatív vacsora felárat: kb. 15-16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1.5 %-a.

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.