Bajor kastélyok autóbusszal

4 napos utazás mely során felfedezzük Bajorország kastélyait, látogatást teszünk Salzburgban, Hitler egykori búvóhelyén a Sasfészekben (március végén a program a Nymphenburgi kastély meglátogatása). Utunkat Münchennel folytatjuk majd betekintést nyerünk a a romantika világába. Ezt követően a „mesekastély” következik, Neuschwanstein. Utunkat Chiemsee és Herrenchiemsee megtekintésével zárjuk.

56 306 Ft-tól
Szállástípus: panzió
Elhelyezkedés:
Étkezés: reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok: 2-3 ágyas szobák
Turnusok: Fix turnusok
Program tipusa: körutak
Utazás: autóbusszal
Távolság Budapesttől: 745km

Elhelyezés

 • 1 éjszaka Salzburg környékén, 3*-os panzióban
 • 2 éjszaka a kastélyok környékén, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas kényelmes szobákban

Étkezés

 • a reggelit az ár tartalmazza
 • felár ellenében vacsora előfizethető a helyszínen

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap:

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Salzburgig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Salzburgban,– az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Mirabell kastély, Mozarteum, Mozart szülőháza, a barokk óváros a dómmal, Mirabell tér. A városnézés után szabadprogram. Este szállásfoglalás Salzburg környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

2. nap:

Reggeli után látogatás a Sasfészekhez, Hitler egykori búvóhelyéhez. Berchtesgadeni programunk során az 1835 méter magas Kehlstein hegyre érkezünk felvonóval. A Sasfészek megtekintése mellett jó idő esetén a gyönyörű panorámában lehet részünk. A program az időjárás függvénye, rossz idő esetén elutazás a Königsee-hez és látogatás a berchtesgaden-i Enzian likőrgyárban (kivéve májusban, akkor csak látogatás a Königsee-hez). Délután utunk először a neorokokó Linderhofba vezet, II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához, mely a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épült. A kastély és parkjának megtekintése után Oberammergauba látogatunk. A gyönyörű festett házak és az Alpok festői látványa a település nevezetességei. Napunk utolsó állomásaként  a szállás elfoglalása a kastélyok környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

3. nap:

Reggeli után továbbutazás a romantika világába: elsőként kirándulásHohenschwangauba, ahol II. Lajos nevelkedett és innen ellenőrizte a neuschwansteini kastély építésének munkálatait. Majd a „mesekastély" következik, Neuschwanstein, melyet a kastélyok kastélyának vagy az építészet és álom keverékének neveznek. A csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A két kastély pontosan szemben áll egymással, ezért mindkettőből csodás kilátás nyílik a másikra. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása utánEttalba látogatunk. Az ettali bencés kolostor építését még IV. Lajos német-római császár rendelte el. Az első gót stílusú része 1330 és 1370 között épült meg. Később fokozatosan bővítették, majd egyre inkább barokk stílusú lett. Napjainkban több mint 50 szerzetes él itt. Fakultatív program keretében lehetőség nyílik a kolostor és az apátság megtekintésére, amikor is betekintést nyerhetünk a szerzetesek életébe, valamint bemutatásra kerül az általuk készített likőr és sör is. A program után faklutatív vacsora a Ettalban: kb. 16 Euro/fő. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


4. nap:

Reggeli után elutazás a Chiemsee-hez, ahol elhajózunk II. Lajos romantikus kastélyához: a Herrenchiemsee-hez. A kastély tükörterme a Versailles-i palota mintájára épült, szépségében túlszárnyalva azt. Az épület megtekintése során bepillantást nyerhetünk a kastély építészet technikájába. Kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Fakultatív vacsora:
kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható  költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 1.600 Ft/fő
Sasfészek: kb. 20 Euro/fő (belépő, lift, helyi buszktg.)
Herrenchiemsee: kb. 15 Euro/fő (hajójegy, belépőjegy a kastélyba)
Hohenschwangau + Neuschwanstein: kb. 25 Euro/fő
Linderhof: kb. 10 Euro/fő
Ettal-i kolostor: kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Idegenforgalmi adó:
1,6 Euro/fő/éj (helyszínen fizetendő)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Akciók

!!!!ŐSZI SZÜNETI AKCIÓ!!!!

 

Október 29.- 4 nap, 3 éjszaka, autóbusszal

59.900 Ft/fő helyett 57.000 Ft/fő*,

*szeptember 30-ig történő foglalás esetén érvényes

Árak

Az ár tartalmazza:
 • 3 éj szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetőt
Az ár nem tartalmazza:
 • belépőjegyek árát
 • Idegenforgalmi adót: 1,6 Euro/fő/éj (helyszínen fizetendő)
 • fakultatív vacsora felárat: kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
 • egyágyas felárat: 13.800 Ft
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód. Részletek itt >>

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.